CHOKLADIGT GODA GLUTENFRIA KLADDKAKEMUFFINS
Uppdaterat: 27 aug. 2023
GF, LF, MF, NF
Om du gillar kladdkaka så kommer du att tycka om de här också. Det är små kladdigt goda chokladmuffins precis lika kladdiga och chokladiga som en kladdkaka. Ät de som de är eller servera med en klick vispade grädde på.
Recept på smarriga, kladdiga och chokladigt goda glutenfria kladdkakemuffins!
För några veckor sedan, såg jag att det var flera som sökte bra recept på glutenfria kladdkakemuffins på Facebook. Jag började leta bland mina anteckningar men jag kunde inte hitta några noteringar alls. Inte så förvånande i och för sig för jag har inte varit så bra på att anteckna, men med tiden har jag lärt mig att bli bättre på det. Det var i alla fall längesedan jag bakade dessa, så jag fick helt enkelt provbaka och se om jag mindes rätt och det gjorde jag! En av läsarna som sökte recept, provbakade dessa direkt efter mitt första provbak och även hon blev nöjd!
I morse gick jag upp tidigt för att hinna baka nytt att ta bilder på och dela receptet med er.
Så här kommer nu mitt recept på mina smarriga, kladdiga och chokladigt goda kladdkakemuffins!
Jag önskar dig en riktigt fin Valborg! Nu är äntligen våren här och jag hoppas värmen kommer med den. Idag firar jag att våren kommer, en väns 40-års dag och att jag har fått över 500 följare på Instagram!
RECEPT
Jag använder Lailas blå mjölmix
Tänk på att andra mjölmixer kan ge ett annat resultat.
Fri från:
Gluten (innehåller vetestärkelse)
Mjölk
175 °C i ca 10-12 min i ugn
Blir 12 st kladdkakemuffins
Ingredienser
150 g smör (alternativt laktosfritt smör eller mjölkfritt margarin)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl Lailas blå (gluten- och mjölkfri)
3 msk kakao (gärna kakao med bra kvalitet)
3/4 dl pofiber
3 ägg (normalstora)
Förbered
Ställ muffinsformarna på bakplåten
Om du använder muffinsplåt:
Häll i lite risgryn i botten innan du lägger i muffinsformarna. Då blir pappersformarna mindre feta på utsidan när de är färdigbakade.
Blanda till smeten
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna
Häll alla torra ingredienser i en bunke. Sila kakaon så det inte bildas klumpar. Blanda väl.
Häll i äggen i kastrullen med det avsalnade smöret och rör om tills det blir väl blandat.
Häll innehållet i kastrullen över mjölblandningen och rör om väl. Du kan använda slickepotten till att pressa bort eventuella mjölklumpar.
Klicka ner smeten i muffinsformarna med hjälp av ett matskedsmått (2 msk per form) och en bordskniv att skrapa ner smeten med. Alternativt fyller du en sprits för att spritsa ner det i formarna.
Baka
Grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut kladdkakemuffinsen och ställ dem på en sval yta för att svalna.
Låt muffinsen "sätta" sig i ca 40 minuter.
Till en början ser det ut som vanliga muffins, men låt de stå i ca 40 minuter tills mitten sjunkit ner.
OBS! De ska inte stå kvar på plåten för då fortsätter de att gräddas av eftervärmen.
Servera
Servera de som de är eller med jorgdgubbar och vispgrädde till (alternativt laktos-, mjölk-, sojafri grädde).
Förvara
De håller sig länge i kylen om du täcker de med plastfolie/lock eller lägger de i burk med lock.
Missa inte att följa mig på Instagram eller Facebook där jag heter @kustenarklar!
Tagga mig gärna också om du lägger ut en bild på dina bakverk som du bakat efter mitt recept.
Comentários