GLAD OCH MUMSIG GLUTENFRI PÅSK - Recept och tips att tänka på | Küsten är klar
- Virginia Küst
- för 3 dagar sedan
- 3 min läsning
Livet...ibland kommer det emellan och plötsligt är det påsk! Jag har samlat mina påskrecept till dig längre ner i blogginlägget samt tips om vad man ska tänka på om man får gäster med celiaki, men jag vill också berätta om vad som hänt.

IBLAND KOMMER LIVET EMELLAN
Tänk så fort tiden går! ...eller så tänker jag i alla fall först nu, för nu är det snart ett helt år sedan jag åkte in till akuten för flera frakturer i benet upp till knäleden. I mitt tidigare konsultuppdrag ingick det att köra lastbil emellanåt och oturligt nog missade jag trappsteget en dag när jag skulle ner från en extra hög lastbil. Om du följer mig på sociala medier så har du kanske läst om det. Det är där jag hållit lite då och då. Har liksom inte mäktat med något mer. Det har tagit tid för mig att återhämta mig men nu har jag äntligen kunnat släppa kryckorna om jag inte bär på en tung ryggsäck. Visst går jag lite stappligt emellanåt för det är fortfarande inte helt okej ännu men jag fortsätter med min rehab och ortopeden sa till mig att det kommer att ta mer än ett år att läka. Så det är bara till att fortsätta kämpa. Ser fram emot att kunna få njuta av sommar, sol och bad i år.
Eftersom det var svårt att stå upp en längre tid och lättare att sitta och bläddra i böcker, så väcktes ett annat gammalt intresse till liv. Växter! Så jag ansökte om 20% tjänstledigt och började gå en utbildning inom örtmedicin i år. Det finns så mycket roligt och intressant att lära sig! Inte bara om växternas medicinska verkan utan även om vad det använts till i mat- och bakväg. Visste du t.ex. att lönnblad som inte slagit ut helt, kan ersätta smaken av bittermandel? De hade det i bakverk förr. Det innehåller också amygdalin som omvandlas till blåsyra men inte lika mycket.
Här är en länk till min sida som alla ska kunna komma åt även om man inte har ett konto på Facebook. https://www.facebook.com/kustenarklar.se Där kan du bläddra bland inläggen som handlar om allt från mitt brutna ben till senare inlägg om ett market event med Schär på Ibiza och ett besök på Mat för livet 2024. Ska försöka skriva fler blogginlägg längre fram också och inte bara på sociala medier. Vet ju att inte alla av er brukar vara där och det kan vara svårt att följa inlägg i vimlet bland alla andra.
GLAD PÅSK!
Jag önskar dig en mumsig och glad påsk! Hoppas att vi får en härlig vårvärme och sol. Här har bladen börjat spricka ut och vindarna känns inte lika isande längre. Själv ska jag fira påskafton med syrran och familj och försöka komma ut i solen och naturen så mycket som möjligt. Vad ska du göra?
Längre ner hittar du mina recept och tips på vad man kan tänka på om man får gäster med celiaki.
GLUTEN- OCH MJÖLKFRIA RECEPT TILL PÅSK
Klicka på bilderna för att komma till recepten.

Alla mina GLUTENFRIA RECEPT
FÅR DU GÄSTER MED CELIAKI I PÅSK?
Jag har delat tips tidigare om vad man kan tänka på om man har celiaki eller får gäster med celiaki men ser att Svenska celiakiförbundet har gjort en bra överblick. Så jag hänvisar till deras sida denna gång. Kanske bli lättare att bli tagen på allvar om du skickar den till värden/värdinnan för att hjälpa både dig och dem.
Comments